2011-08-09 Acta Assemblea Social Guinardó-Can Baró

One response to “2011-08-09 Acta Assemblea Social Guinardó-Can Baró

 1. Seguint les darreres actes de les assemblees, voldria compartir algunes reflexions sobre alguns dels temes tractats en elles.
  La primera és referent als fets succeïts quan es va anar al plenari del Districte. Penso que al proper plenari hauríem d’entrar i allà dins desplegar cartells i pancartes amb les nostres demandes d l’administració local pel que fa a les retallades dels serveis públics que depenen d’aquesta. La nostra demanda hauria de ser que vetllin pels interessos dels ciutadans i no pels dels bancs i grans capitals. Per tant que les retallades no han d’afectar els serveis públics i, sobretot, aquells que fan referència a les persones més vulnerables de la nostra societat amb l’objectiu de que hi hagi una cohesió social que no permeti una distància cada vegada més gran amb els sectors socials que requereixen més atenció (gent gran amb la llei de dependència i el servei de teleasistència, beques menjador, programes d’inserció laboral per a joves i dones … i una llarga llista, que es podria completar entre tots i que comprendria altres programes i serveis socials que depenen dels ajuntaments.)
  Penso que l’assemblea del districte, amb l’assistència de persones dels quatre barris no cal que es faci a la porta del proper plenari municipal. Es pot fer quan ens calgui. Si anem al plenari és per fer sentir les nostres reivindicacions. Per tant, repeteixo, trobaria més encertat entrar i allà desplegar els cartells perquè siguin tingudes en compte les nostres demandes.

  La segona reflexió té a veure amb la polèmica que hi ha hagut amb l’assistència a una assemblea d’una persona que es va presentar com a membre d’Iniciativa. Sembla que sobre aquest tema s’hi ha donat voltes i que hi ha diferents postures. Torna a sortir el tema en aquesta darrera acta quan algú proposa tractar les actituds que es tenen cap a la gent que pensa diferent dins la mateixa assemblea.
  Per a mi aquest és un problema de fons: de què pensem cadascú que és l’assemblea de barri, quines funcions hauria de tenir, quins objectius i d’aquí se’n desprendrà qui pot assistir i com tractem les diferents opinions i solucions que uns i d’altres pensem sobre l’actual crisi.
  Per a mi, l’assemblea de barri és un lloc on confluïm aquelles persones del barri que estem indignades amb el sistema capitalista i la gestió que els nostres polítics estan fent d’ella. Un lloc de participació política directa, de debat de la gent del barri per dir la nostra opinió sobre què fer a curt i a llarg termini. A curt termini sobre la resistència a les retallades als serveis públics (garantia de que tots rics i pobres tinguin una vida digna amb uns serveis essencials coberts) i a llarg termini, sobre les alternatives al sistema capitalista.
  Penso que a l’assemblea del nostre barri convivim gent que té diferents idees sobre aquest darrer punt, que serà interessant debatre i aprofundir però que això no treu que no puguem treballar plegats. Entre d’altres coses perquè jo no conec fórmules i m’interessa debatre diferents alternatives i experiències que s’han fet al llarg de la història.
  On sí ens podem posar d’acord és en les reivindicacions puntuals, a curt termini i és aquí on rauria la nostra força: si aconseguim que la gent del barri senti atractives les nostres propostes i, sobretot, la nostra manera de fer: bel•ligerant i apassionada amb les idees però respectuosa amb les persones. Els veïns i veïnes som persones reals, amb les nostres contradiccions i handicaps i també amb les nostres virtuts. L’assemblea hauria de poder sumar totes les aportacions i sentir-se còmoda, malgrat hi convisquem idees diferents. El consens pot sumar. Cadascun de nosaltres podem tenir els nostres grups d’afinitat, pertànyer o no a un partit o sindicat, a diferents associacions… totxs tenim dret a ser escoltats i tinguts en compte, tots som veïns i veïnes, a tots ens afecta la crisi. L’assembles del poble és així, plural contradictòria… en definitiva rica i creativa. La nostra força rau en respectar-nos i aprendre a treballar junts.
  Personalment crec que actualment a nostra assemblea hi ha una representació important de persones compromeses del barri, persones que volem sumar les nostres energies, ràbies i il•lusions per un món millor. El repte: treballar sumant cada vegada més gent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s